Dare to Learn toi tänä syksynä yhteen taas päivittäin yli tuhat oppimisesta kiinnostunutta ihmistä. Tapahtuma tarjoaa tietoja ja taitoja moneen tarpeeseen – Tekoälyn hyödyntämistä oppimiseen, oppivan organisaation pohdintaa legojen avulla, motivaation johtamista, palautteen antamista rakentavasti sekä mitä erinomaisimpia tapaamisia eri ryhmien kesken, jotka jakavat saman intohimon.
Mitä Dare to Learn mahdollistaa suomalaiselle työelämälle?
Viime vuonna tapahtuma toi yhteen HRD-kentän toimijoita ja tästä ensimmäisestä tapaamisesta lähti käyntiin vilkkaan vuorovaikutuksen vuosi, jossa organisaatioiden kehittämisen puolella työskentelevät ihmiset jakoivat ajatuksiaan, vinkkejään organisaatio-oppimisesta sekä järjestivät yhteisiä kohtaamisia jakaen omaa osaamistaan koko yhteisölle. Tänä vuonna oli uuden kokoontumisen aika ja yhteisön nimeksi muuttui Learning at Work Finland. Dare to Learn luo mahtavan alustan “rakkaudesta lajiin” työtään tekeville jakaa näkemyksiään vertaisten kanssa ja nämä liekit, jotka tapahtumasta lähtevät kasvamaan, voivat kasvaa täysin omiksi yhteisöiksi ja oppimisalustoiksi.
Dare to HRD, eli nyt Learning at Work Finland´in tapaamisessa suunniteltiin yhdessä tulevaa vuotta!
Yhteisöt eivät kuitenkaan toimi ilman aktiivisia ihmisiä. Dare to Learn itsessään on luonut ympärilleen hienon heimon joka matkustaa ulkomailta asti ottaakseen osaa tähän oppimisen festivaaliin. Heimon, jossa innostus ja halu oppia on keskeisessä osassa ja luo itseään ruokkivaa ilmapiiriä. Jokainen esiintyjä tai workshopin pitäjä voi luottaa siihen, että osallistujat tulevat kuuntelemaan heitä aidosta mielenkiinnosta asiaa kohtaan ja tämä ilo näkyy ja kuuluu käytävillä. Osallistujalla on varaa valita useista vaihtoehdoista joko pelkän kuuntelemisen tai käytännön harjoitteiden välillä. Käytävillä hyörivät vapaaehtoiset, jotka palaavat aina uudestaan vuosi vuodelta auttamaan kokonaisuuden onnistumisessa. Daressa huokuva sisäinen oppimisen kulttuuri ja asenne on asia, minkä toivoo innostavan kävijäänsä vielä pitkälle tapahtuman jälkeen. Tärkeää on, että tapahtumasta löytää ne omat ihmiset, joiden pariin voi palata kun kaipaa taas majakan valoa näyttämään suuntaa.
Vahva yhteisö myötävaikuttaa oppimisen kehittämiseen
Ita Puusepp & Rafael Rybczynski puhuivat omassa osuudessa “growth mindsetin” arvosta ja ympäristön vaikutuksesta kykyymme luottaa osaamiseemme. Kuinka tiedostamatta ja tiedostaen voimme myötävaikuttaa siihen miten ympärillämme olevat ihmiset itsensä ja taitonsa näkevät ja kuinka heidän kapasiteettinsa kehittää omaa osaamista voi kasvaa. Dare tuo yhteen heimon, joka todellakin voi myötävaikuttaa oppimisen asenteen kehittymiseen ja kuinka vanhoista kaavoista voidaan päästä irti. On eri asia tiedostaa oma kehittymisensä tarve kuin oikeasti tehdä asialle jotain. Ilman yhteisöä ajatukset jäävät vain tiedon tasolle, mutta vahvan heimon ja yhteisön avulla tieto voidaan oikeasti viedä omissa työyhteisössä käytäntöön. Siihen tarvitaan rohkeita ihmisiä ja tekoja – sekä ihmisiä, jotka jaksavat säilyttää keskinäisen rohkaisun taidon myös tapahtumahypen jälkeen. Keskustelu jatkuu – löydät Linkkarista ryhmän Työssäoppimisen vallankumous jossa jo lähes 500 työelämän oppimisesta kiinnostunutta jakaa ajatuksiaan. Tule mukaan keskusteluun ja kertomaan, miten sinä viet tietoa käytäntöön ja mitä konkreettisia tekoja sinä teet tulevien kuukausien aikana työssäoppimisen saralla. Mieti myös, kuinka yhteisö voi sinua tavoitteissasi auttaa, sillä tällä matkalle emme onneksi ole yksin vaan yhdessä!
Dare to Learn – Dare to Act!
Työssäoppimisen vallankumous starttasi kuuman keskustelun siivittämänä! Mukamaksen ja Filosofian Akatemian järjestämässä DAREvolution -tapahtumassa osallistujat pohtivat yhdessä mitä työssäoppimisen tiimoilta pitäisi räjäyttää ja minkä puolesta haluamme taistella.
Dare to Learn -tunnelmia kirjoitteli Mukamaksen Valmennuskoordinaattori, fasilitaattori ja valmentaja Annu Karkama.