UUDISTUNUT OPPIMISMUOTOILU BOOTCAMP 2.0!

Huomisen ratkaisut oppimisen johtamisen ja oppivan työyhteisön kehittäjille! 

Halu ja kyky oppia on ainut aito kilpailuetu alati muuttuvassa maailmassa. Jos uskot ihmisiisi ja haluat mahdollistaa koko organisaatiosi jatkuvan, ketterän oppimisen, ryhdy sinäkin oppimismuotoilijaksi. Yli 120 oppimismuotoilijaa on vuodesta 2018 käynyt Bootcampin ja saanut oppimismuotoilijan diplomin.

Liity kasvavaan joukkoomme!

Entistäkin vaikuttavampi valmennuskokonaisuus! 

Uudistunut Bootcamp on syntynyt vuosien varrella kerätyn osallistujapalautteen sekä vuosina 2021-22 tehdyn oppimismuotoilun vaikuttavuus -tutkimuksen pohjalta. 

Jo klassikoksi muodostuneen, elokuisen upean oppimisretriitin lisäksi saat henkilökohtaista, konkreettista konsultointia ja tukea oppien käytäntöön viemiseen – juuri teidän organisaationne ajankohtaisiin tilanteisiin. Uutta on myös Bootcampin jälkeinen syventävä valmennushetki oppimisen johtamisesta arjessa. 

Lue lisää alta!

Saimme myös upean lisäyksen valmentajatiimiin!

Hanna Siefen innostaa meitä Bootcampin syventävässä valmennustapaamisessa teemalla: 

”Tiedä mitä osaat – osaamisen tunnistamisen psykologia”

Kesällä 2024 häneltä ilmestyy uusi, samanniminen kirja.  Vuonna 2021 ilmestynyt esikoiskirja käsitteli teemaa ”Uteliaisuuden taito – kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää”. PsM Hanna Siefen on psykologi, valmentaja ja Oppimisen psykologia -podcastin tuottaja.

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Sinulle, joka vastaat yrityksenne tai organisaationne ihmisten, oppimisen, johtamisen ja kulttuurin kehittämisestä:

HRD- / People Development / Learning & Development -ammattilainen, osaamisen kehittäjä, johtaja.

 

Seuraava ryhmät:

OPPIMISMUOTOILU BOOTCAMP 2.0, elokuusta 2024 alkaen.

 Tartu tilaisuuteen nyt ja ilmoittaudu mukaan valmennukseen!

1. Ennakkotapaaminen: ti 13.8. klo 9.-10.30 (Zoom)

2. Oppimismuotoilu Bootcamp -retriitti/lähipäivät:
ti-ke 20.-21.8.2023, Backbyn kartano, Espoo

3. Syventävä valmennustapaaminen:
pe 6.9. klo 9.-11.00 (hybridi, Helsinki & Zoom)

4. Jälkitapaaminen:
pe 20.9. klo 9.-10.30 (Zoom)

Oppimisprosessi ja koulutuspaikat

Valmennus on elämyksellinen, monikanavainen oppimiskokonaisuus, joka koostuu useista tapaamisista ja välitehtävistä noin 3 kuukauden ajalla. 

Kaksipäiväinen oppimisleiri järjestetään Espoossa, idyllisessä Backbyn kartanossa, jossa saamme nauttia upeasta kartanomiljööstä ja täysihoidosta. 

Ennakko- ja jälkitapaamiset ja henkilökohtaiset sparraukset tapahtuvat Zoomissa, syventävä valmennustapaaminen järjestetään hybridinä. Matkan aikana oppimista tukee digitaalinen Howpace-oppimisalusta, jossa käydään inspiroivaa, jatkuvaa vertaisdialogia.

U

Mitä on oppimismuotoilu organisaatiossa?

Jatkuva oppiminen on olennainen osa organisaatioiden kilpailukykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Perinteinen koulutukseen perustuva osaamisen kehittäminen ei riitä. 70-20-10 -ajattelun mukaisesti kehittämisen panokset on ensisijaisesti suunnattava työn lomassa tapahtuvan, arjen oppimista mahdollistaviin käytänteisiin ja kulttuuriin ja oppijalähtöisiin oppimispolkuihin. Miten tehdä oppimisesta osa arkea, vaikuttavaa, merkityksellistä ja hauskaa?

Strateginen oppimismuotoilu™ vastaa tähän haasteeseen. Se tuo uuden, raikkaan ja ketterän tavan tämän päivän työelämän, johtamisen ja organisaatioiden kehittämiseen. Oppimismuotoilussa yhdistyvät muotoiluajattelun ja oppivan organisaation mallit ja työkalut. Työn ja johtamisen murros on käynnissä – nyt on oppimismuotoilun aika!

 

Tärkeät teemat

 • Oppimismuotoilu – mitä se on? 
 • Dialogi- ja reflektointitaidot työssäoppimisen ytimessä
 • Oppimisen johtamisen osaaminen ja työkalut 
 • Yksilön, tiimin ja yhteisön ketterän oppimisen työkalut 
 • Oppivan mindsetin vahvistaminen ihmisissä ja organisaatiossa
 • Vaikuttavan oppimisprosessin elementit – oppimisen ROI 
 • Oppimisen puitteiden ja -kulttuurin rakentamisen stepit 
 • Oppimisen johtaminen hajautetuissa organisaatioissa

 

Osallistujana saat:

 • Ajatussyöttöjä, sopivasti teoriaa ja haastamista kokeneelta valmentajajoukolta
 • Repullisen valmiita työkaluja ja materiaaleja avuksi oppimisen johtamiseen
 • Läjäpäin konkreettisia vinkkejä oppimiskulttuurin edistämiseen
 • Sparrausta oman organisaation oppimissysteemin kehittämiseen
 • Vertaisoppimista ja inspiroivaa dialogia huikeassa, luottamuksellisessa porukassa
 • Runsaasti käytännön harjoitusta työkalujen hyödyntämiseen 
 • Caseja työyhteisöistä: miten oppiminen on sisäänrakennettu ja valjastettu osaksi strategista kehittämistä
 • Oppimismuotoilija-diplomin

  Valmennuksen tuloksena:

  1. Säästät aikaa ja rahaa organisaatiollesi, kun teet parempia päätöksiä suunnitellessasi oppimisstrategiaa ja toimenpiteitä – oppimisen johtamista, oppivan kulttuurin kehittämistä, oppimispolkuja ja koulutuksia
  2. Sinulla on selkeä näkemys ja roadmap siitä, miten lähdet edistämään oppimismuotoilun seuraavia askeleita organisaatiossasi
  3. Tunnistat oman organisaatiosi vahvuudet ja kehittämiskohteet oppimismuotoilun ja strategisen oppimisen johtamisen näkökulmasta
  4. Osaat argumentoida osaamisen kehittämisen ja jatkuvan oppimisen strategisen merkityksen
  5. Sinulla on työkaluja yksilön, tiimin ja koko yhteisön oppimisen fasilitointiin
  6. Olet saanut kehittämisesi tueksi ryhmän vertaisia eri alojen yrityksistä ja organisaatioista
  7. Etenet reilun loikan eteenpäin oppimismuotoilijana!

  KOKEMUKSIA BOOTCAMPILTÄ:

  “Miksi lähdin mukaan oppimismuotoiluvalmennukseen? Uteliaisuus oppimuotoilua kohtaan oli tosi suuri; se kuulosti  siltä, että voi odottaa jotain uutta ja sitä myös tulee. Halusin haastaa itseäni osaamisen kehittäjänä ja sen uudistajana yrityksessämme. Valmennuksessa on tehty mahdolliseksi myös tutustuminen ja vertaisoppiminen osallistujien kesken.”

  Merja Oljakka, johtaja, henkilöstön kehitys, SOL Palvelut Oy

  Osallistuin Oppimismuotoilu Bootcampille, koska toivoin tukea omaan suunnittelutyöhöni. Bootcamp vaikutti hyvällä tavalla erilaiselta, uniikilta paketilta ja mahdollisuudelta sukeltaa ajan kanssa teemoihin, joihin ei arjessa ehkä löydy aikaa.

  Bootcampilla erityisen hyvää oli viimeisen päälle suunniteltu oppimiskokemus, siihen olen myös palannut monta kertaa jälkikäteen ja löytänyt hyödyllisiä elementtejä omaan työhöni. Bonusta olivat huippu vertaisryhmä ja aika ajatuksille. Bootcampilla minulla oli pohdittavana myös konkreettinen projekti, ja tavoitteena oli löytää henkilöstön työpajoille uudenlainen toteutustapa. Varsinainen työ projektin eteen tehtiin jälkikäteen, mutta iso kuva ja tavoitteet hahmottuivat jo bootcampilla. Annan ison arvon alun pohdinnoille ja sparraukselle.

  Oivalsin Mukamaksen matkassa monta asiaa, päällimmäisenä mieleen jäivät mieleenpainuvan oppimiskokemuksen elementit sekä verkoston ja yhdessäsparrailun merkitys. Asteikolla 1-6 annan Mukamaksen palvelullekokonaisarvosanan 6, erinomainen.

  Mari Ahjokannas, VR

  Mukamas on kulkenut omalla oppimisen polullani vahvasti mukana viime vuodet. Olen käynyt kanssanne lukuisia hyviä keskusteluja henkilökohtaisen kehittymisen kannalta sekä saanut todella hienoja älynväläyksiä organisaation osaamisen ja oppimisen kannalta. Tykkään kovasti teidän kaikkien asenteesta. Siinä huokuu ilo ja onni tehdä asioita ja olla avuksi. 

  Mukamaksen palvelujen kautta saatu hyöty näkyy arjessamme – esimerkkinä elokuussa 2019 mietimme lähes 100 henkilön voimin, mitä työn tuunaaminen voi olla ja on meillä. Olen oppinut Mukamaksen matkassa rauhoittumista, tilan antamista sekä mahdollisuuksien luomista. Suosittelen Mukamaksen palveluita ehdottomasti muillekin, koska saamani palvelu on ollut erinomaista!”

  Heli Satokangas, BRP Finland Oy

  Tulen sektorilta, jossa osaamisen kehittäminen nähdään usein hyvin perinteisellä tavalla. Oppimismuotoilu Bootcamp tarjosi uusia, raikkaita ja ennen kaikkea avartavia näkemyksiä. Kahdessa päivässä oivalsin mm. mindsetin johtamisen tärkeyden, oppimisen trendien vaikutuksen toimintaympäristöön sekä positiivisen oppimiskulttuurin merkityksen. Isoja teemoja, joita voi kuitenkin jalkauttaa pienissä paloissa omaan organisaatioon.

  Helena Pulkkinen, Aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalvelut

  HINTA

   

  Oppimismuotoilu Bootcamp 2.0 -valmennusprosessin investointi on 2 200 € + alv 24%.

  Osallistumispakettiin sisältyvät ylläkuvatun prosessin mukaiset lähi- ja verkkotapaamiset sekä oppimisen tuki. Lisäksi kahden lähipäivän täysihoito, herkulliset lounaat, kahvitukset ja tasokas illlallinen sekä 1 yön majoitus 1hh huoneissa. Illalla nautimme myös kartanon kylpylän poreista ja saunasta. 

  Hyppää mukaan ja varaa paikkasi nyt 13.8.2024 alkavaan valmennukseen!

  100 % TYYTYVÄISYYSTAKUU

  Annamme valmennuksellemme täyden takuumme. Me olemme valmiit laittamaan osaamisemme ja kokemuksemme täysillä likoon sinun parhaaksesi. Jos koet, että valmennuksen jälkeen sovellettuasi arjessa oppejasi koet perustellusti, että et ole saanut valmennuksesta osallistumismaksun mukaista hyötyä, palautamme sinulle maksamastasi osallistumismaksusta valmennuksen osuuden täysimääräisesti takaisin.

  Muut ehdot luettavissa sivun alalaidassa.

  KYSY LISÄÄ:

  Vilma Mutka
  toimitusjohtaja, johtamisen ja oppimismuotoilun valmentaja ja kehittäjä
  puh. 040 5050 216
  vilma.mutka (at) mukamas.fi

  KOULUTTAJAT

   

  ilmoittaudu mukaan! 

  Haluatko lisää tietoa valmennuksesta ennen kuin ilmoittaudut mukaan? Jätä yhteystietosi tässä, niin olemme sinuun yhteydessä!


  EHDOT

  Koulutustapahtuman vastuullinen järjestäjä, Mukamas Learning Design Oy (y-tunnus 2817329-6), laskuttaa osallistumismaksun ennakkoon. Maksuehto 10 vrk, tai jälki-ilmoittautuneille (mikäli koulutuksessa on vielä tilaa ilmoittautumisajankohdan päättymisen jälkeen) on laskujen eräpäivä ennen koulutusta.

  Osallistumista ei voi peruuttaa, mutta ilmoittautuneen henkilön tilalle voi nimetä toisen henkilön ilmoittamalla muutoksesta sähköpostitse vilma.mutka (at) mukamas.fi 

  Järjestäjällä on oikeus peruuttaa koulutus ja palauttaa jo maksaneille rahat, mikäli ilmoittautuneita ei tule riittävästi. Koulutuksen järjestäjä ottaa tapahtumassa valokuvia ja videoita, ja voi käyttää niitä viestinnässään ja markkinoinnissaan valitsemissaan medioissa.Oikeudet muutoksiin pidätetään.

  Tietosuojaseloste