Mukamas somessa
Uusimmat blogijutut
 

Tekijät

”Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin.
Jos haluat päästä pitkälle, mene yhdessä.”
- Vanha afrikkalainen sananlasku

Tekijät

Mukamas-tiimi kasataan aina asiakkaan tarpeen ja projektin tarkoituksen mukaan, parhaasta mahdollisesta osaamisesta ja energiasta. Tutustu osaaviin ja mukaviin huipputyyppeihimme!

VILMA MUTKA
Toimitusjohtaja, johtamisen ja oppimismuotoilun valmentaja, fasilitaattori, yrittäjä (MBA)

Vilma Mutka on lähes 20 vuoden ajan tuonut tuhansia ihmisiä yhteen, kohtaamaan, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Hän haluaa luoda lisää merkityksellisyyttä työelämään, mm. kehittämänsä oppimismuotoilu-mallin avulla. Valmentajan ja fasilitaattorin työssään Vilma on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi ja tarinoiden jakaminen yhdistettynä kokeiluihin ja toimintaan tuottaa parasta tulosta. Entisenä projektijohtajana ja kilpaurheilijana (lentopallo, beach volley) hän uskoo tiimin ja tavoitteiden voimaan.

Akkujaan Vilma lataa perheensä ja ystävien parissa, päiväunilla, luonnossa liikkuen, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa tai joogaten. Ammattikirjallisuuden lisäksi kuluu historiallisia romaaneja, yhteiskunnallisia teoksia ja runoja. Vilma rakastaa kiihkeitä keskusteluja, eväsretkiä ja hyvää ruokaa.

Vilma on opiskellut Master of Business –tutkinnon Victoria Universityssä Melbournessa sekä tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK). Ammatillisen opettajan opinnot ovat loppusuoralla (JAOKK/JAMK).

 

vilma.mutka@mukamas.fi

+358 40 5050 216

ANNU KARKAMA
Valmennuskoordinaattori, fasilitaattori, valmentaja. (BBA)

Annu on läsnäoleva ja innostava fasilitaattori-valmentaja. Hänen erityisosaamisteemoja ovat mm. tiimioppiminen, yhteisöllinen oppiminen, oppilaitosten työelämäyhteistyö ja verkostot.

Työn ohella hän opiskelee johtamisen aineopintoja. Osallistava ja innostava johtajuus onkin yksi Annun lempiaiheista.

Työn ohella Annu saa energiaa antoisista keskusteluista, perheestään ja luonnosta. Kamppailulajien ystävänä hänet voi löytää joskus myös nujuamasta tatamilta.

Tällä moniosaajalla on monta ammattia takataskussa. Annu on opiskellut tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK) ja hierojan ja parturi-kampaajan tutkinnot.

 

annu.karkama@mukamas.fi

+358 44 0199 940

MAIJA KOTAMÄKI

Visuaalinen fasilitaattori, visuaalisen ajattelun asiantuntija, fasilitaattori ja valmentaja.

Maija Kotamäki on visuaalinen fasilitaattori ja visuaalisen ajattelun asiantuntija. Hänen erikoisalaansa on ajatustyön ja oppimisen tukeminen piirustelun ja visuaalisten menetelmien avulla. Lähellä sydäntä on erityisesti systeemien tutkiminen, prosessien mallintaminen ja selkeyden tuominen monimutkaiseen maailmaan yhdessä asiakkaiden kanssa piirustellen. Loogisen ajattelun vastapainona mukana on aina aimo annos luovaa ajattelua, huumoria ja kirkkaita värejä!

Maija on auttanut asiakkaitaan tekemään prosesseja näkyväksi sekä luomaan ymmärrystä ja merkitystä strategia- ja kehitystyöhön vuodesta 2012 lähtien. Vuosien varrella hän on myös kouluttanut satoja eri alojen ammattilaisia hyödyntämään piirustelua ja visuaalista ajattelua omassa työssään.

 

maija.kotamaki@mukamas.fi

+358 50 4044 741

PAULA ÄIJÄNEN

Fasilitaattori, valmentaja, yhteisömanageri (Learning Hub)

Paula on innostava ja dynaaminen fasilitaattori-valmentaja, joka taitaa ryhmämenetelmät sekä visualisoinnin taidon. Paula on parhaimmillaan fasilitaattorina ja seremoniamestarina, tilanteissa, joissa ihmiset kohtaavat ja oppivat yhdessä.

Hänen erityisosaamisteemojaan ovat työssäoppiminen, oppilaitosten työelämäyhteistyö sekä tiimityö.

Hän toimii tällä hetkellä myös yhteisömanagerina Learning Hubissa, joka on oppimismuotoilun, oppimisympäristöjen ja oppimisteknologian huipputoimijoiden työyhteisö.

Paula on myös ehtinyt hankkia kokemusta monilta aloilta. Paula on opiskellut tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK) sekä kokin tutkinnon.

 

paula.aijanen@mukamas.fi

+358 50 9114 115

LIISA-MAIJA MALINEN
Fasilitaattori, KTM, BBA

Liisa-Maijalla on fasilitaattorina energinen ja innostava. Hän haluaa auttaa ihmisiä puhumaan arkailematta ja avoimesti, oppia erinomaisiksi kuuntelijoiksi, kohtaamaan pelottomasti ristiriitoja ja ilmaisemaan rohkeasti toiveensa. Fasilitaattorina hän on keskittynyt organisaatioiden ympäristöstrategioiden kehittämiseen ja niiden käytäntöön viemiseen.

Liisa-Maijan mieli lepää vanhan talonsa puutarhassa, johon hän kunnostaa omaa pientä pakopaikkaansa. Perheen kanssa puuhailu, kulttuuri, pelit, kirjat ja podkastit tuovat luovaa energiaa ja kaivattua eskapismia arjen painoksi. Liisa-Maija tunnustautuu maailmaparantajaksi ja on osana työryhmää, joka kehittää kouluille suunnattua, nuoria voimaannuttavaa ilmastonmuutospeliä.

Liisa-Maija on perustajaosakas ja hallituksen jäsen viheralan yrityksessä, jonka lisäksi hän on työskennellyt globaalissa teollisuusyrityksessä myynnin tehtävissä ja pyörittänyt kansainvälisen, vapaaehtoistyömatkoja järjestävän yrityksen Suomen toimintoja. Liisa-Maijalla on kansainvälistä työkokemusta Englannista energia-alalta ja relokaatiopalveluiden koordinoinnista.

Koulutukseltaan Liisa-Maija on Kauppatieteiden maisteri pääaineenaan yritysten ympäristöjohtaminen

KUMPPANIT

 

MINNA LIMINKA
Hyvän työelämän valmentaja,
minnaliminka.fi

Minna auttaa asiakkaitaan oivaltamaan, miten hyvää työelämää voidaan kehittää juuri heidän yrityksessään, yrityskulttuuriin sopivalla tavalla. Työyhteisöjen ajankohtaiset asiat voivat liittyä arvoihin, vuorovaikutukseen, itsensä johtamiseen tai vaikkapa itseohjautuvuuteen. Se, miten yrityskulttuuri muodostuu ja miten sitä voi muokata, kiinnostaa häntä erittäin paljon.

Minna tausta on IT-alalla, jossa hän teki yli 20 vuotta henkilöstöhallinnon ja viestinnän hommia. Hän on ollut kasvuyrityksissä, joihin on liitetty mukaan pienempiä yrityksiä ja jotka on lopulta ostettu osaksi suurempia. Hän toimii myös Kasvu Openissa kasvuyritysten sparraajana.

Minnalla on kyky ottaa ihmiset huomioon ja luoda yhteisöön lämmin tunnelma. Hän uskoo vahvasti siihen, että onnellinen ihminen on tuottavampi ja se on kaikkien valmennusten keskeisin tavoite.

Asiakas on sanonut hänestä: ”Minna on teräsnyrkki, jonka päällä on pörröinen hanska.” Minna on siis työelämän lempeä anarkisti, joka ei usko siihen, että samalla tavalla tekemällä saadaan aikaan jotain uutta ja erilaista

HANNA SIEFEN
Psykologi, learning coach
Psykologipalvelu Hanna Siefen

Hanna on korvien välisen liikenteen asiantuntija, jonka intohimoja ovat osaamisen kehittäminen ja tiimiäly. Hannan työn keskiössä on tiimien ja yksilöiden oppimisvalmiuden kehittäminen. Hän uskoo, että oppivat työntekijät ovat liiketoiminnan vahvin vipuvarsi ja kehittyminen työssä lisää myös hyvinvointia.

Hannan polku oppimisen psykologian äärelle on löytynyt työhyvinvoinnin teemojen kautta. Työterveys- ja kuntoutuspsykologin työt ovat kehittäneet häntä työkyvyn asiantuntijana. Oppimisen psykologia sukeltaa syvemmin työssä kehittymisen teemoihin kuten ajattelu- ja toimintamallien tunnistaminen ja muuttaminen, kognitiivinen ergonomia ja kehitystä tukeva vuorovaikutus.

Hanna on energinen, innostava ja osallistava valmentaja ja haluaa tarjota asiakkailleen aitoa lisäarvoa.

Uusimmat blogijutut

  • Julkaistu aiemmin Tietoasiantuntija-lehdessä 3/2019 Työelämän ja tiedon uusiutumisen nopeus tekee jatkuvasta oppimisesta olennaisen tärkeää. Oppiminen ja johtaminen yhdentyvät. Kyky ajatella, oppia ja tehdä työtä ketterästi yhdessä tulee olemaan entistä kriittisempi menestystekijä, niin yksilöille, organisaatioille kuin koko Suomelle. Kilpailukykyisimmät yritykset ja halutuimmat työpaikat osaavat sovittaa yhteen......

  • Yksi oppimisen hetki aiheuttaa usein isoimpia sydämen tykytyksiä. Se hetki, kun pyydät palautetta omasta työstäsi. Miksi palautteen pyytäminen ja saaminen kuristaa kurkkua? Yksi syy tähän löytyy tarpeestamme tulla hyväksytyksi. Se saa meidät karsastamaan epäonnistumisia ja suojelemaan selustaamme. Yhtä aikaa kuitenkin ymmärrämme, että palaute on oppimisen......

  • Ottaisitko Legot organisaation strategisen kehittämisen työkaluksi? Minä ottaisin. Innolla. Olen nimittäin kokeillut, vakuuttunut ja sittemmin perehtynyt menetelmän käyttöön syvällisesti, saanut ihan sertifioinninkin Lego Serious Play menetelmän fasilitaattorina. Tällaisen totutusti lasten elämään liittyvän leikillisen työkalun herättämät tunteet yritysmaailmassa vaihtelevat innostuneesta epäilevään. Yleisiä ajatuksia ja kommentteja ovat:......