Mukamas somessa
Uusimmat blogijutut
 

Tekijät

Tekijät

”Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, mene yhdessä.”

-Vanha afrikkalainen sananlasku

Mukamas-tiimi kasataan aina asiakkaan tarpeen ja projektin tarkoituksen mukaan, parhaasta mahdollisesta osaamisesta ja energiasta. Tutustu osaaviin ja mukaviin huipputyyppeihimme!

VILMA MUTKA
Toimitusjohtaja, johtamisen ja oppimismuotoilun valmentaja, fasilitaattori, yrittäjä (MBA, BBA, AmO)

#oppimismuotoilu #fasilitointi #fasilitointikoulutus #organisaatiokehittäminen #keynote

Vilma on jatkuvan, ketterän työssäoppimisen ja oppimismuotoilun pioneeri. Hän on 20 vuoden ajan tuonut tuhansia ihmisiä yhteen, kohtaamaan, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Vilma haluaa luoda lisää merkityksellisyyttä työelämään ja oppimisen johtamisen ytimeen. Hänet kutsutaan paikalle, kun tarvitaan osaavaa ja tilanneherkkää fasilitaattoria, innostavaa ja kokenutta valmentajaa tai päräyttävää puhujaa. Vilma on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi ja tarinoiden jakaminen yhdistettynä kokeiluihin ja toimintaan tuottaa parasta tulosta työyhteisöjen kehittämisessä. 

 

Entisenä projektijohtajana ja kilpaurheilijana (lentopallo, beach volley) hän uskoo tiimin ja unelmien voimaan. Akkujaan Vilma lataa perheensä ja ystävien parissa, päiväunilla, luonnossa liikkuen, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa tai joogaten. Ammattikirjallisuuden lisäksi kuluu historiallisia romaaneja, yhteiskunnallisia teoksia ja runoja. Vilma rakastaa kiihkeitä keskusteluja, eväsretkiä ja hyvää ruokaa. Vilman mielestä oppiminen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa!

 

vilma.mutka@mukamas.fi

+358 40 5050 216

ANNU KARKAMA
Fasilitaattori, valmentaja, valmennuskoordinaattori (BBA)

#fasilitointi #oppimismuotoilu #fasilitointikoulutus #digifasilitointi #johtaminen

Annu on läsnäoleva ja innostava fasilitaattori-valmentaja ja todellinen can-do woman. Hänen erityisosaamisteemojaan ovat oppimismuotoilu, tiimioppiminen, yhteisöllinen oppiminen sekä oppilaitosten työelämäyhteistyö. Työn ohella hän opiskelee johtamisen aineopintoja. Antoisa dialogi sekä sen kautta tiimin kehittyminen ja oppiminen ovat Annun rakkaimpia teemoja, puhumattakaan siihen liittyvästä osallistavasta johtajuudesta. 

 

Tämä maanläheinen pohjoisen nainen on todellinen tiimipelaaja ja kutkuttelee tiimiä hieman mustalla huumorillaan. Työn tasapainona Annu viettää aikaansa leikkien tyttärensä kanssa Batman-leikkejä ja tatamilla nujuten brasilialaisen jujutsun parissa. Kotona Annu svengailee milloin jazzin, milloin popin tahtiin ja kiusaa naapureitaan jatkuvalla laulamisella.

 

annu.karkama@mukamas.fi

+358 44 0199 940

LIISA-MAIJA MALINEN
Fasilitaattori, valmentaja (KTM, BBA)

#fasilitointi #vastuullisuusfasilitointi #legoseriousplay #fasilitointikoulutus #oppimismuotoilu

Liisa-Maija on energinen, iloinen ja kokenut fasilitaattori ja sertifioitunut myös Lego® Serious Play®  fasilitaattoriksi. Hän uskoo että parhaaseen tulokseen päästään lyömällä erilaisten ihmisten taustojen ja elämäntarinoiden tuomat kokemukset yhteen. Hän haluaa auttaa ihmisiä puhumaan arkailematta ja avoimesti, oppia erinomaisiksi kuuntelijoiksi, kohtaamaan pelottomasti ristiriitoja ja ilmaisemaan rohkeasti toiveensa. Lego® Serious Play® -menetelmän avulla Liisa-Maija auttaa organisaatioita luomaan yhteisymmärrystä, yhteistä näkemystä ja tuomaan tavanomaiseen kehitystyöhön uutta maustetta. Liisa-Maijalla on kyky ymmärtää laajoja kokonaisuuksia. Liisa-Maijan usein toistama lausahdus ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”, heijastaa sekä hänen erityisosaamistaan yritysten vastuullisasioista, että omintakeista huumorintajuaan. Yksi Liisa-Maijan vahvuuksista on mielettömän hyvä englannin kielen taito, jos siis kaipaat sujuvasanaista englanninkielistä fasilitointia, she is the one!

 

Perheen kanssa puuhailu, kulttuuri, pelit, kirjat ja podkastit tuovat luovaa energiaa ja kaivattua eskapismia arjen painoksi. Hän rentoutuu puuhastelemalla vanhan talonsa puutarhassa milloin mukulakivetyksiä tehden ja milloin vain sammalia, kukkasia ja puita ihastellen. Lissu näkee erityistä kauneutta epätäydellisyydessä.

 

liisa-maija.malinen@mukamas.fi

 

+358 503765414

MAIJA KOTAMÄKI
Visuaalinen fasilitaattori, visuaalisen ajattelun asiantuntija, fasilitaattori ja valmentaja

#visuaalinenfasilitointi #fasilitointi #fasilitointikoulutus #oppimismuotoilu

Maija on visuaalinen fasilitaattori ja visuaalisen ajattelun asiantuntija. Hänen erikoisalaansa on ajatustyön ja oppimisen tukeminen piirustelun ja visuaalisten menetelmien avulla. Lähellä sydäntä on erityisesti systeemien tutkiminen, prosessien mallintaminen ja selkeyden tuominen monimutkaiseen maailmaan yhdessä asiakkaiden kanssa piirustellen. Loogisen ajattelun vastapainona mukana on aina aimo annos luovaa ajattelua, huumoria ja kirkkaita värejä!

 

Maija on auttanut asiakkaitaan tekemään prosesseja näkyväksi sekä luomaan ymmärrystä ja merkitystä strategia- ja kehitystyöhön vuodesta 2012 lähtien. Vuosien varrella hän on myös kouluttanut satoja eri alojen ammattilaisia hyödyntämään piirustelua ja visuaalista ajattelua omassa työssään.

 

Vapaa-ajalla Maija lataa akkuja ja ruokkii luovuuttaan luonnossa liikkumalla, maalaamalla ja joogaamalla. Maija pyrkii viettämään suuren osan vapaa-ajastaan mökillä luonnon helmassa, sillä puutarhassa kuopsuttelu ja metsässä liikkuminen saavat mielen rauhoittumaan ja kropan rentoutumaan paremmin kuin mikään muu. Sienestys ja villiyrttien kerääminen ovat Maijan lempiharrastuksia. Maija saakin parhaat ideat yleensä koppa kädessä metsässä samoillessaan! Vapaa-ajalla Maija tykkää vaihtaa tussit pensseleihin ja tutkia ympäröivää maailmaa astetta luovemmin ja intuitiivisemmin maalaamisen kautta. Hän kuluttaa aikaansa myös sohvan nurkassa hyvän kirjan parissa, Armas-kissa kainalossaan.

maija.kotamaki@mukamas.fi

+358 50 4044 741

KATRIINA PIKKARAINEN
Markkinointihemmo, hyvinvointivastaava (BH, Kuva-artesaani)

#markkinointi #viestintä #graafinensuunnittelu #valokuvaus #hyvinvointi

Katriina on työelämän kameleontti, vaihtaen sujuvasti markkinointiviestinnän saappaista valmentajaksi, graafikoksi tai valokuvaajaksi. Kataa kiinnostaa kokonaisvaltainen brändin rakentaminen aina visuaalisuudesta viestintään ja yhteisön rakentamiseen. Kotoisasti tiimin Markkinointihemmoksi nimetyn Katan tavoitteena on toimia myynnin parhaana kaverina, tuoden esiin Mukamas-tiimin uskomattoman laajaa osaamista ja säkenöivää energiaa.

 

Katan tausta valmentajana auttaa ymmärtämään Mukamaksen työkenttää, ja onpa se herättänyt myös intohimon työelämän hyvinvoinnin tutkimiseen ja kehittämiseen. Kata uskoo, että olemme paras versio itsestämme vain, kun elämään kuuluu työn lisäksi muutakin ja muistamme olla armollisia itsellemme omia voimavarojamme kuunnellen.

 

Rämäpäinen Kata lataa omia akkujaan lumilautaillen (mieluiten puuteria ja pöpelikköä) ja vaeltaen luonnon helmassa aina kun siihen on mahdollisuus. Kiharakarvainen noutaja Uuno (nimensä veroinen kaveri) puolestaan huolehtii siitä, ettei sohvalle jäädä makoilemaan työpäivän jälkeen.

 

katriina.pikkarainen@mukamas.fi

+358 44 3091553

KUMPPANIT

 

HANNA SIEFEN
Psykologi, learning coach (Perhevapaalla)
Psykologipalvelu Hanna Siefen

Hanna on korvien välisen liikenteen asiantuntija, jonka intohimoja ovat osaamisen kehittäminen ja tiimiäly. Hannan työn keskiössä on tiimien ja yksilöiden oppimisvalmiuden kehittäminen. Hän uskoo, että oppivat työntekijät ovat liiketoiminnan vahvin vipuvarsi ja kehittyminen työssä lisää myös hyvinvointia.

 

Hannan polku oppimisen psykologian äärelle on löytynyt työhyvinvoinnin teemojen kautta. Työterveys- ja kuntoutuspsykologin työt ovat kehittäneet häntä työkyvyn asiantuntijana. Oppimisen psykologia sukeltaa syvemmin työssä kehittymisen teemoihin kuten ajattelu- ja toimintamallien tunnistaminen ja muuttaminen, kognitiivinen ergonomia ja kehitystä tukeva vuorovaikutus.

Hanna on energinen, innostava ja osallistava valmentaja ja haluaa tarjota asiakkailleen aitoa lisäarvoa.

CAMILLA HAVANKA
Learning Designer, Certified Business Coach ® (KM, PPP)
Muutosvalmius

Camilla on intohimoinen oppimismuotoilija ja sertifioitu ammatti-coach, jonka erityiskiinnostuksen kohteena on oppimispalveluiden konseptointi ja tuotteistaminen, LX-suunnittelu (learning experience), sekä ajatteluntaitojen valmentaminen. Camilla uskoo, että kehittyvän liiketoiminnan taustalla on oppiva ihminen. 

 

Camillassa yhdistyy kyky nähdä laajoja kokonaisuuksia ja systeemejä, mutta toisaalta hän hioo pieteetillä myös pienimmät yksityiskohdat kuntoon. Camillaa kuvataan usein moderniksi ihmis-ihmiseksi, joka tuo tilaan läsnäoloa, raikkautta ja kepeyttä.  Vapaa ajallaan Camilla innostuu combat-nyrkkeilystä, yin-joogasta, kutomisesta ja askartelusta sekä järvelle tuijottelusta yhdessä eteläespanjalaisesta hedelmäkaupasta 12-vuotta sitten ostetun Chica-koiran kanssa.

 

Mukamaksen kumppanina Camilla on toiminut tukena erityisesti tuotekehitykseen  ja tutkimukseen liittyvissä tehtävissä. Camillan vahva liiketoimintaosaaminen yhdistettynä intohimoiseen kokonaisvaltaisen kasvun tukemiseen on tehnyt Camillasta luotettavan ja pitkäaikainen kehityskumppanimme, jonka kanssa työnteko on tehokasta, mutta myös hauskaa!

JUKKA SUNDBERG
Coach, CEO, Founder
Zenable Oy & Mindset Academy Oy

Jukka on auttanut päätyönään ihmisiä ja organisaatioita kehittymään ja oppimaan jo 15 vuoden ajan. Jukan työn fokus on uusien menestysreseptien löytäminen ja mentaalisten strategioiden toteuttaminen yhdessä asiakasorganisaatioiden kanssa. Viimeiset vuodet erityishuomiota ovat Jukan osalta saaneet organisaatiokulttuurit ja asiakaskokemus sekä niiden vaatima mindsetin muutos.

 

Johtamiskulttuurin muokkaaminen ja johtoryhmien kanssa työskentely ovat kokeneelle ammattilaiselle tuttuja ympäristöjä, joissa Jukka loistaakin valtavan kokemuspankkinsa johdosta. Asiakkaat sanovat, että Jukalla on vahva kyky tunnistaa olennainen ja selkeyttää kokonaiskuvaa haasteellisissa tilanteissa. Jukan koulutustausta muodostuu liiketoiminnallisen korkeakoulupohjan lisäksi ratkaisukeskeisyyteen, positiiviseen psykologiaan ja johtajuuden teoriaan perustuvista opinnoista.

 

Taustalla häämöttää myös parikymmentä vuotta kestänyt kilpaurheilijan ura sekä urheiluvalmentajana vietetyt monet vuodet, joista ei hänen omien sanojensa mukaan ole ainakaan suoranaista haittaa. Toisinaan Jukan löytäessä yrittäjyyden ja urheilullisen koululaisperheen arjesta aikaa, hänet löytää metsästä tai merenrannoilta ulkoiluttamassa kameraa.

PAULA ÄIJÄNEN
Fasilitaattori, valmentaja (BBA)

Paula on innostava ja dynaaminen fasilitaattori-valmentaja, joka taitaa erilaiset ryhmämenetelmät suuremmillekin ryhmille. Hänen erityistaitojaan on  ammattitaitoinen, monipuolinen ja ketterä digifasilitointi mm. Howspace-alustalla ja somessa sekä visualisoinnin taito. Paula on myös sanavalmis, pidetty ja pirteä juontaja ja seremoniamestari, taitava luomaan välitöntä ja rentoa ilmapiiriä tilanteissa, kun ihmiset kohtaavat yhteisen asian äärellä. Paulan erityisosaamista on ihmisten kohtaaminen sekä innostava osallistaminen. Paula osaa kysyä merkityksellisiä kysymyksiä ja kiteyttää keskustelujen pääpointit. 

 

Hän toimii tällä hetkellä myös yhteisömanagerina Learning Hubissa, joka on oppimismuotoilun ja oppimisteknologian huipputoimijoiden työyhteisö – myös Mukamaksen kasvuympäristö. Kesäisin Paula harrastaa jalkapalloa ja talvisin pelaa salibandyä. Rakkaan harrastuksen improvisaation lisäksi Paula on myös aktiivinen partiolainen ja ohjaa viikoittain nuorten lasten Seikkailija-ryhmää. Muutoin vapaa-aikaansa hän viettää leikkien lasten ja koiransa kanssa.

 

paula.aijanen@gmail.com

+358 50 9114 115

Uusimmat blogijutut

  • Kesä on täällä ja lomatkin saapuivat tai lipuvat pikkuhiljaa arkemme ylle. Eletty pandemiakevät on ollut selkeästi vielä normaalista poikkeavaa ja nyt tilanteen hieman rauhoittuessa on hyvä ottaa hetki aikaa ja hengähtää. Joskus pitkään jatkuneen poikkeustilanteen tai muuten vain jännittävän arjen suorituksen jälkeen voi iskeä valtava......

  • Learning is the solution to creating thriving organizations for the future. At Mukamas we are on a mission to design and build more learning workplaces where people and businesses can flourish. In this article we explain how leaders can start building an adaptive learning organization.......

  • Onnistuneen tiimipäivän rakentamiseen meillä Mukamaksessa kuuluu sama muotoilu- ja prosessiajattelu kuin minkä tahansa muunkin sisäisen tai asiakkaalle tehtävän prosessin suunnitteluun. Haluamme varmistaa, että aika jonka käytämme suunnitteluun ja itse kohtaamiseen on mahdollisimman antoisa.  1. Onnistunut tiimipäivä lähtee kutsusta   Aivan kuten missä tahansa muussakin Mukamaksen......