Mukamas somessa
Uusimmat blogijutut
Tekijät - Mukamas Learning Design
15364
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15364,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Tekijät

”Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin.
Jos haluat päästä pitkälle, mene yhdessä.”
- Vanha afrikkalainen sananlasku

Tekijät

Mukamas-tiimi kasataan aina asiakkaan tarpeen ja projektin tarkoituksen mukaan, parhaasta mahdollisesta osaamisesta ja energiasta. Tutustu osaaviin ja mukaviin huipputyyppeihimme!

VILMA MUTKA
Toimitusjohtaja, johtamisen ja oppimismuotoilun valmentaja, fasilitaattori, yrittäjä (MBA)

Vilma Mutka on lähes 20 vuoden ajan tuonut tuhansia ihmisiä yhteen, kohtaamaan, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Hän haluaa luoda lisää merkityksellisyyttä työelämään, mm. kehittämänsä oppimismuotoilu-mallin avulla. Valmentajan ja fasilitaattorin työssään Vilma on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi ja tarinoiden jakaminen yhdistettynä kokeiluihin ja toimintaan tuottaa parasta tulosta. Entisenä projektijohtajana ja kilpaurheilijana (lentopallo, beach volley) hän uskoo tiimin ja tavoitteiden voimaan.

Akkujaan Vilma lataa perheensä ja ystävien parissa, päiväunilla, luonnossa liikkuen, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa tai joogaten. Ammattikirjallisuuden lisäksi kuluu historiallisia romaaneja, yhteiskunnallisia teoksia ja runoja. Vilma rakastaa kiihkeitä keskusteluja, eväsretkiä ja hyvää ruokaa.

Vilma on opiskellut Master of Business –tutkinnon Victoria Universityssä Melbournessa sekä tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK). Ammatillisen opettajan opinnot ovat loppusuoralla (JAOKK/JAMK).

ANNU KARKAMA
Valmennuskoordinaattori, fasilitaattori, yhteisömanageri (Learning Hub)

Annu on läsnäoleva ja innostava fasilitaattori-valmentaja. Hänellä on kokemusta sekä monenlaisten kohtaamisten järjestämisestä ja fasilitoinnista, että sisällöntuotannosta ja viestinnästä.

Annun erityisosaamisteemoja ovat mm. tiimioppiminen, yhteisöllinen oppiminen, oppilaitosten työelämäyhteistyö ja verkostot.

Hän toimii tällä hetkellä myös yhteisömanagerina Learning Hubissa, joka on oppimismuotoilun, oppimisympäristöjen ja oppimisteknologian huipputoimijoiden työyhteisö.

Tällä moniosaajalla on monta ammattia takataskussa. Annu on opiskellut tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK) ja hierojan ja parturi-kampaajan tutkinnot.

MAIJA KOTAMÄKI
Visuaalisen ajattelun asiantuntija, graafinen fasilitaattori, valmentaja, osakas, Kuvitellen Oy

Maija on ajatteluartesaani ja tiimivalmentaja, joka haluaa tehdä ajatusprosesseja näkyväksi ja oivalluttaa ihmisiä työssään. Maija uskoo osallistumiseen ja osallistamiseen oppimisprosessin lähtökohtana, mikä näkyy myös hänen vetämissään vuorovaikutustilanteissa. Kuuntelun ja kiteyttämisen taidon lisäksi Maija on loistava, oivalluttava visuaalisen ajattelun valmentaja.

Vuosien varrella hän on auttanut asiakkaita mm. luomaan ymmärrystä ja merkitystä strategiatyöhön, ja kiteyttämään kehittämispäivien ja seminaarien tuloksia.  Maija myös kouluttaa visuaalisen ajattelun ja visuaalisen fasilitoinnin taidoissa.

Vapaalla Maija karkaa kaupungista luontoon tai mökille rauhoittumaan – joogaamaan ja meditoimaan. Maija nauttii erityisesti systeemien mallintamisesta ja asioiden tutkimisesta metaforia ja tarinoita hyödyntämällä.

Maija on ensimmäiseltä ammatiltaan vaatetusalan artesaani ja sittemmin valmistunut tradenomiksi Tiimiakatemiasta (JAMK).

TIINA HOSKARI
Visuaalisen ajattelun pioneeri, graafinen fasilitaattori, valmentaja, osakas ja perustaja, Kuvitellen Oy

Tiina on ennakkoluuloton kehittäjä ja luova johtaja. Tiina on elävä esimerkki siitä, miten visuaalisuuden kautta voidaan ratkaista keskittymisvaikeuksia tai oppimisen haasteita. Tarjoamalla visuaalisia apuja oppimiseen, saadaan myös haastavammat kokonaisuudet avattua helposti oivallettavaan muotoon.

Vapaalla Tiina järjestää ajatuksiaan juoksemalla ja ompelemalla. Kaksi tytärtä puolestaan varmistavat, että järjestämistä tarvitaan silloin tällöin. Tiina hyppää mielellään kanssanne suoraan syvään päätyyn ja auttaa kokeilemaan visuaalisen ajattelun työkaluja käytännössä vaikkapa valmennusten kautta.

Tiina on taustaltaan metsätalousinsinööri, mutta elinikäisen oppimisen polulla on kehittänyt itseään myös yrittäjyys- ja tiimivalmentamisen koulutuksissa.

PAULA ÄIJÄNEN
Fasilitaattori, valmentaja, yhteisömanageri (Learning Hub)

Paula on innostava ja dynaaminen fasilitaattori-valmentaja, joka taitaa ryhmämenetelmät sekä visualisoinnin taidon. Paula on parhaimmillaan fasilitaattorina ja seremoniamestarina, tilanteissa, joissa ihmiset kohtaavat ja oppivat yhdessä.

Hänen erityisosaamisteemojaan ovat työssäoppiminen, oppilaitosten työelämäyhteistyö sekä tiimityö.

Hän toimii tällä hetkellä myös yhteisömanagerina Learning Hubissa, joka on oppimismuotoilun, oppimisympäristöjen ja oppimisteknologian huipputoimijoiden työyhteisö.

Paula on myös ehtinyt hankkia kokemusta monilta aloilta. Paula on opiskellut tradenomiksi Tiimiakatemiassa (JAMK) sekä kokin tutkinnon.

PIETA SIKSTRÖM
Viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntija, työyhteisöjen kehittäjä, kouluttaja, fasilitaattori

Pieta on pitkän linjan viestinnän osaaja ja innostava kouluttaja ja fasilitaattori. Hänen supervoimansa on luoda oppimistilanteisiin positiivinen, oppimiselle suotuisa ilmapiiri.

Pieta on intohimoinen työyhteisöjen kehittäjä, ja hänellä on laaja kokemus yhteiskunta- ja sosiaalialalta. Hän uskoo osallistamisen ja vuorovaikutuksen voimaan. Pietan erityisosaamisteemoja ovat mm. eettinen viestintä ja dialogisuus, työyhteisöviestintä ja toimintakulttuuri sekä puheeksiottaminen ja palautteenanto.

”Vuorovaikutus on menetelmien menetelmä.”

Kaiken inhimillisen lähtökohta on vuorovaikutus.”

Uusimmat blogijutut

  • Joulu saapui Learning Hubille etuajassa! Ensimmäinen erä Oppimismuotoilijan työkirjoja tuli painosta. Paraikaa suunnittelemme myös keväälle Oppimismuotoilun Bootcampia – merkkaa siis jo kalenteriin 18.-20.4.2018!  Työkirja on tehty meille kaikille, jotka olemme innostuneita ja kiinnostuneita ihmisten osaamisen kehittämisestä. Jatkuva oppiminen on tärkeä osa – ellei tärkein –......

  • Yksi syksyn tärkeimmistä bisnesseminaareista on jälleen ovella. Lokakuun 2. ja 3. päivä Nordic Business Forum 2017 tarjoaa maailmanluokan puhujakattauksen uusimmista globaaleista trendeistä niin yritysmaailmassa kuin yhteiskunnassa yleisesti. Tänä vuonna teemat ovat maailmaa syleilevät Responsibility – Purpose – Leadership. Sen lisäksi, että tänä vuonna giganttimaiset 10......

  • Aloittelin työssäoppimista osallistumalla Keski-Suomen fasilitaattoreiden Visuaalisen fasilitoinnin iltaan, jota vetivät Vilma Mutka Mukamas Learning Designista ja Maija Kotamäki Kuvitellen Oy:stä. Ilta alkoi kahvikuppien ääressä tutustumalla. Ilta oli koonnut yhteen monenlaisia osaajia monilta eri tahoilta. Ensimmäiseksi tehtäväksi saimme piirtää paperille itsestämme selfien lisäämällä siihen oman supervoiman.......