Oppimismuotoilu – mitä se on? Jatkuva oppiminen on tärkeä osa – ellei tärkein – organisaatioiden kilpailukykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kaikki lähtee yksilön oppimisasenteesta (mindset) ja -taidoista, mutta sitä täytyy tukea koko organisaation oppimissysteemillä.

Oppimismuotoilu vastaa tähän haasteeseen. Se tuo uuden, raikkaan ja ketterän tavan tämän päivän työelämän ja organisaatioiden kilpailukyvyn kehittämiseen. Siinä yhdistyvät palvelumuotoilun ja oppimisen ajattelumallit ja työkalut. Tavoitteemme on päivittää jo 1990-luvun alussa Peter Sengen tunnetuksi tekemän oppiva organisaatio -ajattelun ja työkalut tätä päivää palvelevaksi 2.0 -versioksi. Nyt on muutoksen aika, sillä oppiminen on julistettu jo globaaliksi megatrendiksi! Jokaisen johtajan, osaamisen tai yrityskulttuurin kehittämisestä vastaavan tulisi ymmärtää mahdollisimman hyvin miten ihminen toimii ja oppii.

Oppimismuotoilu vai­kuttaa positiivisesti ihmisten motivaatioon, ajattelutapoihin ja asenteisiin oppimista ja kehittymistä kohtaan. Parhaimmillaan työyhteisöön rakentuu ketterä, itseohjautuva ja yhteisöllinen oppimisen kulttuuri, jossa sekä ihminen että organisaatio kukoistavat.                 

                
Lähdimme kehittämään oppimismuotoilumallia muutama vuosi sitten Makke Leppäsen ja Jukka Sundbergin kanssa. Ensimmäinen pilottiryhmä Oppimismuotoilijan sertifikaattivalmennuksesta käynnistyi 2015. Oppimismuotoilun ajattelumallia ja valmennuksia on kehitetty ketterästi ja kokeilevasti eteenpäin, yhteistyössä asiakkaidemme ja lukuisten ajattelukumppaneidemme kanssa.

Mistä lähteä liikkeelle? Tehokkaimmin pääset tuloksiin, kun osallistut oppimismuotoilun valmennuksiimme ja webinaareihimme. Käytännönläheisissä, dialogisissa valmennuksissa saat ajattelusyöttöjä ja sparrausta juuri sinun organisaatiosi tärkeimpiin kehittämiskohtiin. Luottamuksellisessa vertaisporukassa oppien muotoilet omaa suunnitelmaasi kohti ketterää oppimiskulttuuria.

Ystävänpäivänä 14.2. käynnistyy maksuton webinaarisarja, jossa kurkistetaan ajattelua ravistavien asiantuntijoiden kanssa oppimisen merkitykseen ihmisten ja yhteisöjen menestykselle. Hostina toimii  Vilma Mutka, toimitusjohtaja ja oppimismuotoilun kehittäjä, Mukamas Learning Design Oy:stä. Suomen huippua edustavista asiantuntijoista ja puhuttavista teemoista voit lukea lisää eventistä.
Kevät huipentuu Oppimismuotoilun Bootcampiin, todelliseen teholeiriin, joka järjestetään 18.-20.4.2018 Raaseporissa, oppimisympäristönämme inspiroiva Calliola (otamme vain 20 osallistujaa). Ilmoittautuminen on nyt auki osoitteessa www.mukamas.fi . Tsekkaa ja tule mukaan rakentamaan seuraavat stepit omalle organisaatiollesi!