Tämä teksti on sinulle, joka haaveilet LEGO® Serious Play®:stä työpajan menetelmänä, mutta olet ajatellut etätyöskentelyn olevan sille esteenä. Meillä on sinulle uutisia: LEGO® Serious Play® työpajan voi onnistuneesti järjestää myös verkon välityksellä! 

LEGO® Serious Play® Online työpaja vaatii hieman enemmän aikaa valmistautumiseen kasvokkaiseen työpajana verrattuna, mutta on sen arvoista! Työpajan yhteydessä osallistujat saavat omat pienet legopussinsa, joita voi hyödyntää ajatusten kirkastamiseen ja uusien näkökulmien tutkimiseen myös tulevaisuudessa. Online työpajassa osallistujien määrä on hyvä rajata enimmillään kuuteen henkilöön.
Online LEGO® Serious Play®  työpaja vaatii hieman enemmän valmistautumista ja osallistujien määrä on hyvä rajata enimmillään kuuteen henkilöön. Se on kuitenkin sen arvoista!


Jos olet kiinnostunut järjestämään online LEGO® Serious Play® työpajan, niin valmistaudu näin: 

  1. Ole hyvissä ajoin yhteydessä fasilitaattoriin, jolla on Online LEGO® Serious Play® pätevyys.

2. Varaa työpajalle riittävästi aikaa. Tiimiytymis tai visiotyöpajaan on hyvä kalenteroida 4-6h, kun taas strategia tai skenaariotyöpaja vaatii useamman kohtaamisen.

3. Varaudu käymään fasilitaattorin kanssa syvällisiä keskusteluja työpajaan liittyvistä teemoista, taustoista ja tavoitteista. Fasilitaattori tarvitsee tietoa onnistuneen työpajan suunnittelemiseksi. 

4. Valmistaudu keräämällä osallistujien osoitteet legopalikoiden lähetystä varten. Palikoiden perille saapumiseen on hyvä varata kotimaassa minimissään 1 vko ja kansainvälisesti jopa 4 viikkoa. 

5. Online LEGO® Serious Play® työpajaa varten osallistujien tulee järjestellä oma työpisteensä hieman normaalista poikkeavasti, joten on hyvä tiedottaa osallistujia varautumaan n. 1 tunnin ennakkovalmistautumiseen.

Fasilitaattorilla ryhmän yhteinen “master” rakennelma, jonka avulla hän fasilitoi dialogia

Ajatusten rakentaminen käsin kosketeltavaksi malliksi antaa keskustelulle selkeän kiintopisteen ja mahdollistaa asioiden tarkastelun monista näkökulmista. Malleilla “leikkiminen” tekee systeemit ja erilaisten skenaarioiden vaikutukset näkyviksi. Online työpajasta saat työpajan tuotoksista valmiin paketin digitaalisessa muodossa. Lue lisää LEGO® Serious Play® menetelmästä tästä blogitekstistä.

Jos innostuit, niin ole meihin yhteydessä! Olemme fasilitoineet LEGO® Serious Play® työpajoja monista eri teemoista kasvokkain ja verkon välityksellä.

LEGO® Serious Play® aiheuttaa ajattelun luovuutta ja tuottaa selkeyttä päätöksentekoon. Sivuvaikutuksena voidaan mainita kokoustamisen hauskuus!

Liisa-Maija on oppimisen fasilitaattori ja valmentaja, joka aikoinaan sukelsi fasilitoinnin maailmaan, koska tajusi että muutos lähtee ihmisistä ja että aidolla yhteistyöllä ja osallistavalla johtamisella voidaan saavuttaa suuria. Häntä kiinnostavia teemoja ovat yritysvastuun ja oppimiskulttuurin kehittäminen osallistavalla otteella sekä LEGO® Serious Play® – menetelmä kestävän oppimisen mahdollistajana.