Omassa elämässä ja työelämässä tapahtuvat muutokset pakottavat reflektoimaan omaa osaamista ja vuosien varrella kerättyjä oppeja tuorein silmin. Mukamas -tiimin tuorein vahvistus Katriina esittäytyy ja jakaa muutaman oivalluksen oppimisesta!
 

Muutokset ovat mahdollisuus oman pään suursiivoukseen ja oppien kirkastamiseen

Milloin olet viimeksi muuttanut? Pakannut elämäsi laatikoihin, käynyt läpi kaappien perukoille vuosien varrella kertyneet tavarat, pähkäillyt mitkä ovat mukaan ottamisen arvoisia ja mitkä saavat jatkaa elämäänsä kenties jonkun toisen kotona. Vuodet vilisevät silmissä, hetket kodin eri nurkissa ja ihmiset niiden ympärillä. 
Joskus työpaikasta toiseen siirtyminen tuntuu hieman samalta oman pään sisässä. Täytyy kaivella vinttikomerot ja sinne kertyneet asiat. Heittää turhat menemään, pyyhkiä pölyt ja pakata nätisti silkkipaperiin ne jotka ovat hyödyksi tulevassa. 
Kun elämässä tapahtuu jokin suurempi muutos, on itseä ja omaa osaamista mahdollisuus tarkastella tuorein silmin. Ennen kaikkea saattaa havahtua siihen kuinka paljon viime vuosina onkaan oppinut aivan huomaamattaan! Oman pään sisäiset komerot ovatkin pullollaan kaikenlaista hyödyllistä ja kaunista, kunhan ne vain malttaa kaivaa esiin ja ottaa käyttöön.

Uusi oppija oppimistiimin matkassa

Tätä varsin filosofiseksi ryöstäytynyttä blogikirjoitusta kirjoittelen minä, Katriina, Mukamas -tiimin uusin jäsen. Heippa siis Sinulle ja hauska tutustua! Täällä Mukamaksessa tehtäviini kuuluu markkinointiviestintä. Minut löytää siis todennäköisimmin toimistolta näpyttelemästä läppäriä tai tapahtumista pyllistelemästä kameran kera. Taustaltani olen yhteisöpedagogi ja valokuvaaja. Viime vuodet olen tehnyt paljon töitä markkinoinnin, viestinnän sekä valmentamisen parissa. Olen valmentanut niin aloittavia yrittäjiä kuin nuoria aikuisia kohti oman näköistä työelämää. Supervoimiini kuuluu toisinaan vimmatusti pyörivä visuaalinen silmä sekä taito kuunnella ja kiteyttää. 
Mukamaksen matkaan hyppään suurella mielenkiinnolla sillä ikuisena oppijana oppimisen maailma kiinnostaa valtavasti. Uskon, että työelämässä tarvitaan uudenlaista ajattelua. Paljon puhutaan kuinka tärkeää on pysyä mukana muutoksessa, kehittää ja kehittyä. Mutta kehitystähän ei tapahdu ilman oppimista! Meillä jokaisella on vielä paljon mahdollisuuksia oppia oppimisesta niin henkilökohtaisella kuin organisaatiotasollakin.

Mitä olen oppinut?

Puhuin tekstin alussa siitä kuinka muutos tarjoaa mahdollisuuden tarkastella mennyttä ja toisaalta tulevaakin tuorein silmin. Tavaroita paikoilleen laittaessa ja salaa uudesta innostuneena on hyvä pysähtyä hetkeksi ja kirjata ylös syntyneet oivallukset. 
Olen viime vuosina oppinut paljon hyödyllisiä asioita itsestäni ja oppimisesta. Se millainen oppija kuvittelit olevasi ei ehkä pidäkään paikkaansa. En olekaan pelkästään tekemällä oppija vaan opin myös kuuntelemalla ja lukemalla. Olennaista on, että aihe synnyttää aidon uteliaisuuden oppia siitä lisää. Myös itselle vieraampia tapoja oppia voi opetella ja kehittää jolloin oma ajattelu rikastuu jo aivan arjessakin. Olen myös oppinut antamaan uusien asioiden juurtumiselle tilaa. Emme ole tietokoneita joiden kovalevyt raksuttavat tarvittaessa 24/7 vaan tarvitsemme lepoa, jolloin aivot järjestelevät uudet asiat oikeisiin lokeroihin. Aivan kuten tavaroiden on myös oppien ja asioidenkin löydettävä oma paikkansa. Vain tilaa antamalla syntyy oikeasti kirkkaita ideoita ja oivalluksia joista on hyötyä niin itselle kuin muillekin.

Mitä sinä olet oppinut?

Nyt haluan haastaa sinut pysähtymään hetkeksi. Lähde esimerkiksi kävelylle metsään ja anna ajatuksillesi tilaa virrata vapaana. Voit valita itsellesi sopivan ajanjakson, kenties se on aikasi nykyisessä työssä tai opinnoissa, matkasi yrittäjänä tai vaikkapa viimeisin vuosi. Mitä sinä olet oppinut? Kirjoita oivalluksesi ylös ajatustuokion jälkeen ja jaa halutessasi Mukamas -yhteisön kanssa! 
 
Katriina on Mukamas -tiimin oma ”markkinointihemmo”, eli vastaa Mukamaksen markkinointiviestinnästä. Markkinoinnin ja viestinnän lisäksi Katriina on tehnyt töitä valmentajana sparraten aloittavia yrittäjiä sekä nuoria aikuisia kohti oman näköistä työelämää. Katriinan supervoimiin kuuluu vimmatusti pyörivä visuaalinen silmä sekä taito kuunnella ja kiteyttää. Lähellä sydäntä on myös työelämän hyvinvoinnin kehittäminen jotta jokaisellä olisi mahdollisuus olla paras versio itsestä!