Joulu saapui Learning Hubille etuajassa! Ensimmäinen erä Oppimismuotoilijan työkirjoja tuli painosta. Paraikaa suunnittelemme myös keväälle Oppimismuotoilun Bootcampia – merkkaa siis jo kalenteriin 18.-20.4.2018! 


Työkirja on tehty meille kaikille, jotka olemme innostuneita ja kiinnostuneita ihmisten osaamisen kehittämisestä. Jatkuva oppiminen on tärkeä osa – ellei tärkein – organisaatioiden kilpailukykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kaikki lähtee yksilön oppimisasenteesta ja -taidoista, mutta sitä täytyy tukea koko organisaation oppimissysteemillä.


Oppimismuotoilu vastaa uudella, raikkaalla ja ketterällä tavalla tämän päivän organisaatiokehittämishaasteisiin. Siinä yhdistyvät palvelumuotoilun ja oppimisen ajattelumallit ja työkalut. Pohjana on jo 1990-luvun alussa Peter Sengen tunnetuksi tekemä oppiva organisaatio -käsite, päivitettynä tähän päivään 2.0 -versioksi. Oppimismuotoilu vaikuttaa positiivisesti ihmisten motivaatioon, ajattelutapoihin ja asenteisiin oppimista ja kehittymistä kohtaan. Parhaimmillaan työyhteisöön rakentuu ketterä, itseohjautuva ja yhteisöllinen oppimisen kulttuuri, jossa sekä ihminen että organisaatio kukoistavat.

Mistä lähteä liikkeelle?

Hyviä kysymyksiä ja vinkkejä liikkeelle lähtöön löydät työkirjan sivuilta. Tehokkaimmin pääset tuloksiin, kun osallistut oppimismuotoilun valmennuksiimme. Käytännönläheisissä valmennuksissa saat ajattelusyöttöjä ja sparrausta juuri sinun organisaatiosi haasteisiin, luottamuksellisessa vertaisporukassa oppien. Samalla rakennat omaa suunnitelmaasi kohti ketterää oppimiskulttuuria. Avaamme ilmoittautumisen Oppimismuotoilun Bootcampille alkuvuodesta.


Jos innostuit tilaamaan oman työkirjasi, niin anna meille siitä palautetta. Haluamme kehittää työkirjaa kevään mittaan eteenpäin. Toivottavasti nähdään myös valmennuksissa!


Vilma Mutka ja Annu Karkama
Mukamas-tiimi


PS. Kiitokset sparrauksesta oppimismuotoilun alkutaipaleen kanssakehittäjille Makke Leppäselle ja Jukka Sundbergille, joiden kanssa vedimme ensimmäisen Oppimismuotoilu-valmennuksen vuonna 2015. Lämmin kiitos myös lukuisille muille ajattelukumppaneille! Työkirjan kuvittaja Heidi Ruotanen ansaitsee omat raikuvat aplodit inspiroivasta ulkoasusta.