Oppimismuotoilu bootcamp

Oppimis-
muotoilu bootcamp

Huomisen opit jatkuvan oppimisen ja kilpailukykyisen organisaation kehittäjille!

Halu ja kyky oppia on ainut aito kilpailuetu alati muuttuvassa maailmassa. Jos uskot ihmisiisi ja haluat mahdollistaa koko organisaatiosi jatkuvan, ketterän oppimisen, ryhdy oppimismuotoilijaksi ja liity kasvavaan joukkoomme! 

Elokuussa 2022 koittaa jo 9. Bootcamp, tartu tilaisuuteen nyt! Tämä on toistaiseksi viimeinen tilaisuutesi lähteä mukaan tähän uniikkiin valmennukseen, sillä keskitymme sen jälkeen hetken oppimismuotoilun organisaatiokohtaisiin valmennusprosesseihin ja tuotekehitykseen. 

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Sinulle, joka vastaat yrityksenne tai organisaationne ihmisten, oppimisen,  kulttuurin ja johtamisen kehittämisestä:

L&D- / HRD- / People Development -ammattilainen, osaamisen kehittäjä, tiiminvetäjä, johtaja, oppimisen valmentaja, fasilitaattori.

 

Seuraavat ryhmät:

Toistaiseksi viimeinen OPPIMISMUOTOILU BOOTCAMP Classic, 16.8.2022 alkaen. Tartu tilaisuuten nyt ja ilmoittaudu mukaan!

Ennakkotapaaminen: ti 16.8. klo 9.-10.30

Oppimismuotoilu Bootcamp: 23.-24.8.2022, Backby

Jälkitapaaminen: ti 20.9. klo 9.-10.30

Koulutuspaikka:

OPPIMISMUOTOILU BOOTCAMP Classic:

Valmennus toteutetaan ennakko- ja jälkitapaamisten osalta Howspace– ja Zoom alustoilla. Lähipäivät järjestetään idyllisessä Backbyn kartanossa Espoossa, siellä saamme nauttia upeasta kartanomiljööstä ja täysihoidosta.

Oppimisprosessi:

Yhteinen oppimismatkamme pitää sisällään kahden päivän vuorovaikutteisen leirin (kasvokkain), ennakko- ja jälkitapaamisen (verkossa), sekä inspiroivaa, jatkuvaa dialogia digitaalisessa työtilassa.

U

Mitä on oppimismuotoilu organisaatiossa?

Jatkuva oppiminen on olennainen osa organisaatioiden kilpailukykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kaikki lähtee yksilön oppimisasenteesta (oppiva mindset) ja -taidoista, mutta sitä täytyy tukea oppimissysteemillä.

Oppimismuotoilu organisaatioissa™ vastaa tähän haasteeseen. Se tuo uuden, raikkaan ja ketterän tavan tämän päivän työelämän ja organisaatioiden kehittämiseen. Oppimismuotoilussa yhdistyvät muotoiluajattelun ja oppivan organisaation ajattelumallit ja työkalut. Nyt on oppimisen aika, sillä työn ja johtamisen murros on käynnissä samaan aikaan! Jokaisen johtajan, osaamisen tai yrityskulttuurin kehittämisestä vastaavan tulisi ymmärtää mahdollisimman hyvin miten ihminen oppii ja tekee työtä tiimissä ja miksi se on tärkeää niin ihmisten hyvinvoinnin kuin liiketoiminnan menestyksen näkökulmasta.

 

Mikä on oppimismuotoilu Bootcamp™?

Oppimismuotoilu Bootcamp™ tarjoaa opit jatkuvan oppimisen ja kilpailukykyisen organisaation kehittämiseen! 

Osallistujana saat tehokkaan ja hauskan oppimiskokemuksen, huikeassa vertaisporukassa, alan edelläkävijät valmentajinasi.

Yhteinen oppimismatkamme pitää sisällään neljä vuorovaikutteista kohtaamispäivää verkossa sekä inspiroivaa dialogia digitaalisessa työtilassa.

 

Tärkeät kysymykset/teemat

 1. Oppimismuotoilu – mitä se on? 
 2. Miten rakentuu ainut kestävä kilpailuetu, halu ja kyky oppia?
 3. Miksi itseohjautuva oppiminen ja oppiva organisaatio 3.0 juuri nyt? 
 4. Miten tehdä oppimisesta osa arkea, merkityksellistä ja hauskaa?
 5. Yksilön, tiimin ja yhteisön ketterän oppimisen työkalut 
 6. Oppivan mindsetin vahvistaminen ihmisissä ja organisaatiossa
 7. Dialogi- ja reflektointitaidot työssäoppimisen ytimessä
 8. Vaikuttavan oppimisprosessin elementit
 9. Oppimisen puitteiden ja -kulttuurin rakentamisen stepit 
 10. Oppimisen johtaminen hajautetuissa organisaatioissa

Osallistujana saat:

 • Ajatussyöttöjä ja haastamista kokeneelta valmentajajoukolta
 • Caseja työyhteisöistä: miten oppiminen on sisäänrakennettu ja valjastettu osaksi strategista organisaatiokehittämistä
 • Vertaisoppimista ja inspiroivaa dialogia huikeassa porukassa
 • Läjäpäin konkreettisia vinkkejä ja sopivasti teoriaa oppimismuotoiluajattelun edistämiseen
 • Sparrausta oman organisaation oppimissysteemin kehittämiseen
 • Repullisen valmiita työkaluja ja materiaaleja avuksi oppimisen johtamiseen
 • Runsaasti käytännön harjoitusta työkalujen hyödyntämiseen hyvässä ja luottamuksellisessa vertaisporukassa.

  Valmennuksen tuloksena:

  • Säästät aikaa ja rahaa organisaatiollesi, kun teet parempia päätöksiä suunnitellessasi toimenpiteitä – oppivan kulttuurin kehittämistä, oppimispolkuja ja koulutuksia
  • Osaat argumentoida osaamisen kehittämisen ja jatkuvan oppimisen strategisen merkityksen
  • Tunnistat oman organisaatiosi vahvuudet ja kehittämiskohteet oppimismuotoilun näkökulmasta
  • Sinulla on työkaluja yksilön, tiimin ja koko yhteisön oppimisen fasilitointiin
  • Olet saanut kehittämisesi tueksi ryhmän vertaisia eri alojen yrityksistä ja organisaatioista
  • Sinulla on selkeä näkemys ja roadmap siitä, miten lähdet edistämään oppimismuotoilun seuraavia askeleita organisaatiossasi
  • Olet ottanut reilun loikan eteenpäin oppimismuotoilijana!

  vierailevana asiantuntijana

  Oppimisen psykologi Hanna Siefen!

  Hanna Siefen on psykologi ja oppimisen asiantuntija. Hän on erikoistunut oppimisen psykologiaan ja on valmentanut satoja ihmisiä kehittämään itsetuntemustaan ja oppimisvalmiuttaan.

  Syksyllä 2021 Hannalta ilmestyi myös kirja Uteliaisuuden taito – Kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää.

   

  Osana prosessia

  1. Oppimismuotoilijan työkirja

  Oppimismuotoilijan työkirja. Sisältää 60 sivua oppimismuotoilun teoriaa, valmentavia kysymyksiä sekä runsaasti muistiinpanotilaa.

   

  Työtila toimii loistavana paikkana jatkuvaan vertaisoppimiseen ja yhdessä sparrailuun. Lisäksi kaikki materiaalit pysyvät tallessa ja katsottavissa koko valmennuksen ajan.

  3. Learningn Design Canvas

  Oppimismuotoilun canvas -juliste koulutusten, oppimistapahtumien ja -prosessien suunnitteluun sekä Oppimissopimus- ja Oppimisretro -oppaat

  4. Oppimismuotoilun kirja- ja materiaalivinkkejä

  Vinkkaamme niin uusimmat julkaisut kuin toimivaksi todetut klassikotkin, joiden avulla pääset syventymään oppimismuotoilun teemoihin lisää  

  Osallistuin Oppimismuotoilu Bootcampille, koska toivoin tukea omaan suunnittelutyöhöni. Bootcamp vaikutti hyvällä tavalla erilaiselta, uniikilta paketilta ja mahdollisuudelta sukeltaa ajan kanssa teemoihin, joihin ei arjessa ehkä löydy aikaa.

  Bootcampilla erityisen hyvää oli viimeisen päälle suunniteltu oppimiskokemus, siihen olen myös palannut monta kertaa jälkikäteen ja löytänyt hyödyllisiä elementtejä omaan työhöni. Bonusta olivat huippu vertaisryhmä ja aika ajatuksille. Bootcampilla minulla oli pohdittavana myös konkreettinen projekti, ja tavoitteena oli löytää henkilöstön työpajoille uudenlainen toteutustapa. Varsinainen työ projektin eteen tehtiin jälkikäteen, mutta iso kuva ja tavoitteet hahmottuivat jo bootcampilla. Annan ison arvon alun pohdinnoille ja sparraukselle.

  Oivalsin Mukamaksen matkassa monta asiaa, päällimmäisenä mieleen jäivät mieleenpainuvan oppimiskokemuksen elementit sekä verkoston ja yhdessäsparrailun merkitys. Asteikolla 1-6 annan Mukamaksen palvelullekokonaisarvosanan 6, erinomainen.

  Mari Ahjokannas, VR

  “Miksi lähdin mukaan oppimismuotoiluvalmennukseen? Uteliaisuus oppimuotoilua kohtaan oli tosi suuri; se kuulosti  siltä, että voi odottaa jotain uutta ja sitä myös tulee. Halusin haastaa itseäni osaamisen kehittäjänä ja sen uudistajana yrityksessämme. Valmennuksessa on tehty mahdolliseksi myös tutustuminen ja vertaisoppiminen osallistujien kesken.”

  Merja Oljakka, johtaja, henkilöstön kehitys, SOL Palvelut Oy

  Kun mietin jotain organisaatiota, vaikka meidän omaa firmaa, alkaa olla enemmän ja enemmän selvää, että oppiminen on jotain sellaista, mikä oikeasti pitää sitoa kaikkeen mitä me tehdään. On vielä todella paljon työnsarkaa jäljellä. Siinä on aika isoja mahdollisuuksia liiketoimintamielessäkin, jos me voidaan oikeasti vetää oppiminen ihan meidän dna:han.

  Jouni Kaplas,Head of Learning and Development, Futurice

  Tulen sektorilta, jossa osaamisen kehittäminen nähdään usein hyvin perinteisellä tavalla. Oppimismuotoilu Bootcamp tarjosi uusia, raikkaita ja ennen kaikkea avartavia näkemyksiä. Kahdessa päivässä oivalsin mm. mindsetin johtamisen tärkeyden, oppimisen trendien vaikutuksen toimintaympäristöön sekä positiivisen oppimiskulttuurin merkityksen. Isoja teemoja, joita voi kuitenkin jalkauttaa pienissä paloissa omaan organisaatioon.

  Helena Pulkkinen, Aluehallintovirastojen hallinto- ja kehittämispalvelut

  oppimismuotoilu bootcampin hinnat

   

  Oppimismuotoilu Bootcamp Classic 1890 € + alv 24%

  Classic-osallistumispakettiin sisältyy kahden lähipäivän täysihoito, herkulliset lounaat, kahvitukset ja tasokas illlallinen sekä majoitus 1hh huoneissa. Illalla nautimme myös kartanon kylpylän poreista ja saunasta. 

  Hyppää mukaan ja varaa paikkasi nyt 16.8.2022 alkavaan valmennukseen!

   

  100 % TYYTYVÄISYYSTAKUU

  Annamme valmennuksemme sisällöille täyden takuumme. Me olemme valmiit laittamaan osaamisemme ja kokemuksemme täysillä likoon sinun parhaaksesi. Jos koet, että valmennuksen jälkeen sovellettuasi arjessa oppejasi koet perustellusti, että et ole saanut valmennuksesta osallistumismaksun mukaista hyötyä, palautamme sinulle maksamastasi osallistumismaksusta valmennuksen osuuden täysimääräisesti takaisin.

  Muut ehdot luettavissa sivun alalaidassa.

  KYSY LISÄÄ:

  Vilma Mutka
  toimitusjohtaja, johtamisen ja oppimismuotoilun valmentaja ja kehittäjä
  puh. 040 5050 216
  vilma.mutka (at) mukamas.fi

  KOULUTTAJAT

   

  ilmoittaudu mukaan! 

  [gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]

  EHDOT

  Koulutustapahtuman vastuullinen järjestäjä, Mukamas Learning Design Oy (y-tunnus 2817329-6), laskuttaa osallistumismaksun ennakkoon. Maksuehto 10 vrk, tai jälki-ilmoittautuneille (mikäli koulutuksessa on vielä tilaa ilmoittautumisajankohdan päättymisen jälkeen) on laskujen eräpäivä ennen koulutusta.

  Osallistumista ei voi peruuttaa, mutta ilmoittautuneen henkilön tilalle voi nimetä toisen henkilön ilmoittamalla muutoksesta sähköpostitse vilma.mutka (at) mukamas.fi 

  Järjestäjällä on oikeus peruuttaa koulutus ja palauttaa jo maksaneille rahat, mikäli ilmoittautuneita ei tule riittävästi. Koulutuksen järjestäjä ottaa tapahtumassa valokuvia ja videoita, ja voi käyttää niitä viestinnässään ja markkinoinnissaan valitsemissaan medioissa.Oikeudet muutoksiin pidätetään.

  Tietosuojaseloste