Mukamas somessa
Uusimmat blogijutut
 

Tiimin terveiset ja kesähaaste sinulle!

Tiimin terveiset ja kesähaaste sinulle!

Vauhdikkaan kevään jälkeen meidänkin tiimimme kirmaa kesälaitumille. Sitä ennen haluamme vielä haastaa sinut kesähaasteeseen. Nappaa kokeiluun yksi tai useampi haaste, joka tuntuu parhaimmalta sinulle!

 

Annu Karkama

Mukamaksen valmennuskoordinaattori ja markkinoinnin taustatykki. Markkinoinnin lisäksi toimin fasilitaattorina ja valmentajana. Erityisesti sydäntä lähellä minulle ovat tiimien ja yhteisöjen kehittäminen sekä innostavan ja osallistavan johtajuuden teemat. On upeaa,että pääsemme itse tiimimme kanssa kokemaan, millaista työskentely on innostavassa ja kokeilevassa ilmapiirissä. Saamme siitä ammennettua paljon ajatuksia ja iloa myös asiakkaillemme.

Kesääni kuuluu taaperon kikatusta ja järven liplatusta, koiran vouhotusta ja pihan kunnostusta. Paljoa en mä kesältä pyydä, kunhan saan runsaasti jäätelöä syödä.

Kesähaasteeni sinulle: Opettele kesän aikana yhtä uutta taitoa! Käsillä seisontaa tai köydellä kävelyä? Kitaran soittoa tai kuuntelua aitoa? Tunnustele mitä tunteita ja ajatuksia tekeminen sinussa herättää ja miltä tuntuu kun lopulta osaat jo tosi hyvin? Ole ylpeä saavutuksestasi, ihan pienimmästäkin.

 

Vilma Mutka

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, innostaja, verkostoissa oppiva oppimismuotoilun kehittäjä. Asiakkaat ja kumppanit ovat kehuneet hyväksi jututtajaksi, tavoitteelliseksi ja positiiviseksi tsemppaajaksi, ilmapiirin johtajaksi, visionääriksikin. On hienoa voida sanoa, että elän unelmaani ja olen onnekas kun on tällaisia asiakkaita ja tiimi ympärillä!

Ajattelin olla liikaa suunnittelematta kesää. Antautua perheelle, kesälle, hassuttelulle, ystäville, toivottavasti auringolle ja itsestä huolehtimiselle (lue: nukkumiselle). Odotan kiirettömiä ajan ja ajattelun soljumisen hetkiä. Ehkä välillä livahdan muistikirjan ja näppiksen ääreen kirjoittamaan ajatuksia talteen…

Kesähaasteeni sinulle: Antaudu kokemaan tai kokeilemaan jotain uutta! Mitä se voisi olla? Kerro myös meille, niin osallistut samalla Facebookin kesäkisaamme 🙂

KESÄKISA! Pian rauhoitutaan juhannuksen viettoon kukin tahoillaan, mutta laitetaan vielä rento kesäkisa käyntiin….

Julkaissut Mukamas Learning Design 21. kesäkuuta 2018

 

Minna Liminka

Hyvän työelämän kehittäjä. Olen liimautunut osaksi Mukamas-tiimiä, koska yrityskulttuuri, sen muodostuminen ja vaikutus yksittäiseen henkilöön, kiinnostavat minua äärettömästi. Yrityksissä toivotaan kovasti, että henkilöstö kasvattaisi jatkuvasti yrityksen kilpailukykyä sekä sopeutuisi muutoksiin hyväksyvästi ja joustavasti. Jos yrityksissä on positiivinen oppimisen kulttuuri, eli lupa oppia, ei tarvitse toivoa niin paljon. Minun ydinosaamistani on, kuinka yrityskulttuuria pengotaan ja miten vahvuuksia vahvistetaan.

Vietän kesää aika paljon työn merkeissä, mutta myös festareilla ystävien kanssa. Teinityttöni reissaa ulkomailla tämän kesän, mutta onneksi pienempi neiti sekä kaksi kissaani ovat ilonani.

Kesähaasteeni sinulle: Kesällä voisit harjoitella palautteen antamista, koska se on työelämässä niin kovin vaikeaa. Sano joka päivä yksi kiva asia jollekin henkilölle, oman perheen sisällä tai vaikka lähikaupassa. Helposti oletetaan eikä muisteta, että pari kaunista ja kannustavaa sanaa saa ihmisen kukoistamaan. Kun tätä treenaat kesän, se tulee syksyllä kuin itsestään.

Maija Kotamäki

Visuaalinen fasilitaattori ja visuaalisen ajattelun asiantuntija. Erikoisalaani on ajatustyön ja oppimisen tukeminen piirustelun ja visuaalisten menetelmien avulla.  Lisäksi koulutan eri alojen ammattilaisia hyödyntämään piirustelua ja visualisointia omassa työssään.

Kesäni kuluu suurimmaksi osaksi mökillä nurkkia kunnostaen, joogaten ja villivihanneksia poimien.  Suunnitelmissa on myös ottaa aikaa maalaamiselle ja muulle luovalle puuhastellle. Ja tietysti kirjahyllyssä odottaa myös pino kirjoja, jotka ovat olleet lukulistalla koko kiireisen kevään ajan!

Loppukesästä suuntaan Tanskaan Euviz-konferenssiin, joka kokoaa yhteen reilut 150 visuaalisen ajattelun ammattilaista ympäri maailmaa. Odotan innolla että pääsen tuulettamaan ajatteluani tuttujen kollegoiden kanssa sekä oppimaan uutta! Aikaisempien kokemusteni perusteella voin luvata että tuon tuliaisena roppakaupalla uusia ideoita ja inspiraatiota syksyn projekteihin.

Kesähaasteeni sinulle: Piirustele paperille omalla persoonallisella tyylilläsi yksi kesäsi kohokohdista!

 

Paula Äijänen

Tiimimme nuorin jäsen! Vahvin osaamiseni on kuuntelu, osaan kiteyttää, visualisoida ja olla läsnä keskusteluissa. Vaikka teen paljon asioita niin pyrin keskittymään siihen mikä sillä hetkellä on tärkeintä.

Kesällä minulle on tärkeää tehdä sellaisia asioita, joille ei välttämättä ole aikaa arjessa. Matkustan lasteni kanssa ympäri Suomea, käyden kylässä sukulaisilla ja kavereilla. Pysähdyn ja nautin ihanista hetkistä.

Kesähaasteeni sinulle: Haastan kaikkia pysähtymään. Katsomaan ympärille. Mitä näet? Mitä haluat nähdä? Mitä sinulla on jo olemassa? Pysähdy, nauti ja ole läsnä <3

 

Mukamas-tiimi toivottaa MAHTAVAA KESÄÄ!

Kuvat: Emma Kautto