Mukamas somessa
Uusimmat blogijutut
 

Tuplakasvun kaava – Osa 1/4 (Opit Mukamas-tiimin vuodesta 2018)

Tuplakasvun kaava – Osa 1/4 (Opit Mukamas-tiimin vuodesta 2018)

Vuonna 2018
2,3x liikevaihtoa
1+ > 4+ ihmisiä ydintiimissä
30+ asiakasta, joista 20+ uusia

”Onnistuimme lähes kaikessa.” Voiko näin edes sanoa ääneen? Kuitenkin se on hienoa todeta ja ihmetellä, kiitollisena opeista ja onnistumisista. Haluan jakaa kokemuksiamme, koska uskon, että jakaminen on välittämistä, #sharingiscaring . Toteutuneet luvut ovat seurausta tietoisista valinnoista ja onnistuneesta strategiasta. Kaiken takana on kuitenkin yhteen hioutuva huipputiimi ja se, että olemme saaneet tehdä töitä rohkeiden edelläkävijäasiakkaiden kanssa. Tietenkin myös ripaus tuuria tarvitaan.

Kokosin tähän neljäosaiseen kirjoitussarjaan havaintoja tekijöistä, jotka ovat olleet auttamassa Mukamas-tiimiä hyvään vauhtiin alkutaipaleellamme. Kirjoituksen lopusta löydät kaavan pysyvän kilpailuedun rakentamiseen.

Osa 1: Kohti hyvän vahvistamisen vuotta 2019

Mukamas-tarinaa on kirjoitettu tänä vuonna 10 vuotta, sillä aloitin valmennus- ja fasilitointityöt yrittäjänä kesäkuussa vuonna 2009. Pyöreät vuodet ovat erinomainen syy juhlia! Vuoden mittaan jatkamme juttua täällä blogissakin vuosien varrella kerätyistä opeista.

Olemme kuitenkin vasta matkamme alussa. Jos viime vuosi oli tiimin rakentamisen ja syvemmän asiakasymmärryksen vuosi, tänä vuonna haluamme panostaa kaiken hyvän edelleen vahvistamiseen ja jalostamiseen sekä tarkempaan fokukseen.

Haluamme olla rakentamassa vaikuttavaa työelämän oppimisen movementia (verkostoa, liikettä), pakissamme oppimismuotoilun työkalut ja ketterän, yhteisöllisen oppimisen osaaminen. On ajateltava isosti, unelmoitava rohkeasti ja innostuttava asiakkaiden kanssa joka päivä – ja edettävä reippain, joskus vapisevin, mutta varmoin, riittävän pienin askelin. Samalla haluamme luoda itsellemme maailman parhaan työpaikan.

Kiitos Annu, Maija ja Paula, että olette olemassa ja että saamme tehdä töitä yhdessä! Kiitos asiakkaat, että uskalsitte antaa meille näytönpaikkoja yhä uudestaan! Kiitos kaikki verkostomme, käytäntöyhteisömme ja oppimiskumppanimme. Kiitos myös haastajille ja hiekottajille. Autatte meitä tulemaan paremmiksi joka päivä. Jatketaan oppimista ja maailman muuttamista paremmaksi yhdessä. Hienoa, että just sä oot mukana.

Let your people learn!

Vilma Mutka

Oppimismuotoilun kehittäjä, toimitusjohtaja ja perustaja

Mukamas Learning Design Oy

  1. Voittava kaava on tietysti: T <3 C x L

T = tiimi, C = asiakkaat, L = jatkuva oppiminen